Categorieën
Praktijkverhalen

Gerco | Inkoper

‘Betere prijs door middel van partnership”

Gerco werkt sinds maart 2018 als inkoper bij Salo. Voordat hij bij Salo terechtkwam werkte hij in dezelfde functie bij diverse andere bedrijven. Samen met Sjors Verploegen ( Hoofd inkoop) is Gerco verantwoordelijk voor het sourcen, selecteren, contracteren en het reduceren van kosten. Gerco: “Het mooiste van werken bij Salo vind ik de vrijheid die je als medewerker hebt om je eigen ideeën te realiseren.”

“We zijn druk bezig met het maken van nieuwe afspraken met al onze leveranciers,” vertelt Gerco. “Onze strategie is om met minder leveranciers zaken te doen. De leveranciers waar we wel zaken mee doen, zien we meer als partners dan als leveranciers. Salo denkt goed na over het assortiment dat wordt ingekocht bij deze partners en daarbij stellen we de wensen van onze leden voorop. Daarom kunnen we altijd volledig achter ons assortiment staan.

“We gaan steeds meer inkopen bij de bron,” vervolgt Gerco. “Om dat te doen moeten we goed bepalen met welke leverancier we voor welke artikelen in zee gaan. We willen de wildgroei van verschillende merken van één soort product terugdringen en voorkomen. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat onze leden er zondermeer vanuit kunnen gaan dat alle producten die Salo op voorraad houdt goede producten zijn die worden geleverd tegen een goede prijs.”

Inkoop houdt zich ook bezig met het ontwikkelen van eigen artikelen onder de merknaam FIX. Gerco: “Door zelf goede producten te ontwikkelen kunnen onze leden voor een lagere prijs kwalitatief hoogwaardige artikelen aanschaffen. Zo zorgen we er bij inkoop samen voor dat we de beste producten leveren tegen de laagst mogelijke prijs.”