Categorieën
Praktijkverhalen

Lennard Peperkamp | Magazijnchef

“Met alle plannen die we nu al hebben zijn we zeker tot 2025 zoet!”

Toen Lennard Peperkamp aan zijn opleiding middelbare detailhandel begon, deed hij dat met het idee ooit een eigen sportzaak te openen. “Ik was ook toen al sportief en ondernemend,” vertelt Lennard, die inmiddels magazijnchef is bij Salo, “een eigen sportzaak paste daar perfect bij.” Lennard ging aan de slag bij Footlocker en kwam er al snel achter dat werken voor een baas heel iets anders was dan het runnen van een eigen zaak. “Ik miste de uitdaging in de winkel en omdat je nu eenmaal niet van de ene op de andere dag een eigen zaak kunt opzetten, heb ik het over een andere boeg gegooid.”

Blijven ontwikkelen


Lennard ging aan de slag bij Bravilor in het magazijn. “Dat beviel me stukken beter,” glimlacht Lennard. “In een magazijn is er altijd wel iets wat je kunt oppakken. De logistiek staat gewoon nooit stil. Die dynamiek zoek ik in een baan en wat dat betreft zijn logistiek en transport me op het lijf geschreven.” Hij kreeg bij verschillende werkgevers de mogelijkheid om verder te leren en zich te specialiseren. Lennard: “Ik wil fysiek bezig kunnen blijven en daarnaast wil ik mezelf ook professioneel kunnen blijven ontwikkelen. Bij Salo zijn mogelijkheden te over.”

Alles voor de leden


Het eerste waar Lennard zich bij Salo samen met zijn collega’s over boog was de vraag hoe Salo ruimere openingstijden kon gaan hanteren voor de leden. “Dat vind ik ook zo mooi aan Salo,” glimlacht Lennard, “alles wat we doen, doen we om het beter, gemakkelijker of voordeliger te maken voor de leden. Omdat we sinds september 2018 in ploegendiensten werken, zijn we nu van 05u00 tot 21u00 open in plaats van tussen 06u00 en 17u30.”

Vroege vogels


“We zijn trouwens niet alleen langer open,” vervolgt Lennard. “Alle voorraadartikelen die de leden voor 05u00 in de ochtend bestellen, krijgen ze dezelfde dag nog geleverd; de Vroege Vogelservice noemen we dat! Ik ken geen enkel bedrijf dat ons dat nadoet.” Op de vraag of Lennard de komende jaren genoeg te doen heeft bij Salo antwoordt hij lachend: “Met alle plannen die we nu al hebben zijn we zeker tot 2025 zoet. De komende jaren ga ik hier zeker niet stilzitten en kan ik nog heel veel leren!”