Categorieën
Praktijkverhalen

Robbertjan | Medewerker duurzaam

“Aan duurzaam geven we samen invulling.”

Als je de naam Robbertjan Heijblok door Google haalt, kun je uit de zoekresultaten drie conclusies trekken. Het eerste bericht dat in het oog springt is de melding dat Heijblok Technisch Installatiebedrijf permanent gesloten is. Het tweede item dat opvalt is een artikel in het Noord-Hollands Dagblad over gasloos recreëren op vakantiepark de Zandloper in Julianadorp. Uit de overige hits – en Robbertjans facebookpagina – kun je vrij snel opmaken dat Robbertjan van fietsen houdt. “Klopt helemaal,” lacht Robbertjan, “en wat dat betreft val ik bij Salo met mijn neus in de boter.”

Het grote aantal medefietsliefhebbers binnen Salo is mooi meegenomen, maar het is niet de reden dat Robbertjan hier is gaan werken. “Ik heb na mijn opleiding twaalf jaar als installateur voor een baas gewerkt en aansluitend achttien jaar voor mezelf. Toen ik hoorde dat ze bij de Salo een technisch medewerker duurzaam zochten, begon er bij mij iets te kriebelen. Na een gesprek met Marcel was de beslissing snel genomen. Ik heb mijn bedrijf uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel en ben op 1 oktober bij Salo aan de slag gegaan.”

Robbertjan heeft een overweldigende eerste maand achter de rug. “Het is behoorlijk wennen inderdaad,” beaamt hij. “Bovendien is dit een compleet nieuwe functie, dus het is voor een groot deel aan mij hoe ik die functie ga vormgeven. Wat ik nu al zeker weet is dat ik dit niet in mijn eentje kan. Duurzaam is een breed begrip en daar kan ik alleen samen met de buitendienst, inkopers, binnendienstmedewerkers en onze leden een goede invulling aan geven.”

De 30 jaar praktijkervaring die Robbertjan meebrengt, biedt een goed vertrekpunt. “Ik hou me al jaren bezig met duurzaam installeren en vanuit die praktijk weet ik wat voor installateurs belangrijk is. Dat neem ik mee in de gesprekken die ik voer met leden, collega’s en leveranciers. Zo geven we samen structuur, vorm en richting aan duurzaamheid binnen Salo.”