Categorieën
Praktijkverhalen

Bart | Baliemedewerker

“Sommige geintjes pakken gewoon verrassend goed uit!”

De eerste keer dat Bart Bouwland in dienst kwam bij de Salo was in 2007. “Klopt,” beaamt Bart met een brede glimlach, “ik begon op 3 maart 2007 op de afdeling verkoop. Ik deed samen met een aantal collega’s de projecten en later kwamen daar de zonnestroomsystemen bij. Ik heb het tien jaar geweldig naar mijn zin gehad, maar in 2017 begon er iets aan me te knagen. Ik wilde er even tussenuit. Gewoon een tijdje iets anders doen.”

Het Leukste Huis

Zo gezegd, zo gedaan! Eind 2017 nam Bart ontslag. “De zestien maanden daarna heb ik gewijd aan het creëren van het Leukste Huis Egmond,” vertelt Bart stralend. “In 2015 werd ik verliefd op Els. Zij verkocht in 2017 haar huis in Hoorn, we kochten samen een huis in Zwaag waar we zijn gaan wonen en in datzelfde jaar zijn we getrouwd. Het huis in Egmond – waar ik dertig jaar met onnoemelijk veel plezier in heb gewoond – hebben we grondig verbouwd en nu verhuren we het als vakantiewoning.”

Geen tijd voor een baan

Een paar maanden voor het einde van de verbouwing werd Bart benaderd door een grote installateur die op zoek was naar nieuwe mensen. “Hij had gehoord dat ik al een tijdje weg was bij de Salo en vroeg zich af of ik al iets anders had,” herinnert Bart zich. “Dat had ik niet, maar ik had helemaal geen tijd voor een baan. De verbouwing moest af, want de eerste huurders hadden zich al aangemeld.”

Op gesprek bij Salo

Het huisje was af en Bart begon zich te oriënteren op de arbeidsmarkt. “Op een dag appte mijn vrouw me een schermafbeelding van een vacature voor baliemedewerker bij de Salo,” vervolgt Bart. “Ik heb direct gesolliciteerd. Het voelde alsof ik een geintje uithaalde, maar hoe langer ik erover nadacht, des te beter het voelde. Ik was dan ook superblij dat ik binnen anderhalve dag bericht terugkreeg en werd uitgenodigd voor een gesprek.”

De leukste baan

Bart begon op 3 juni 2019 aan zijn tweede etappe bij de Salo; deze keer als baliemedewerker. “Het is echt geweldig,” glundert Bart. “Bezig zijn in het magazijn, contact met klanten en met collega’s. Mensen die ik eerder alleen telefonisch sprak, heb ik nu aan de balie staan. Sinds ik weer terug ben bij de Salo heb ik niet alleen het Leukste Huis, maar ook de Leukste Baan! Sommige geintjes pakken gewoon verrassend goed uit”